Harry's fietsvakanties

Andalusië 2008 dag 10 t/m 14


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Andalusie 2008

Andalusie
dag 1 tm 4

Andalusie
dag 5 t/m 9

 

 

Gastenboek

Contact

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
4-jul-20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 fietsvakantielinks.nl


Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor een vergroting van de foto's

 

Klik hier voor vergrote en nog meer Andalusie foto's


Woensdag 7  mei

Jaen – Dona Mencia 83 km
weer: warm tot 32 c

 

 


Ik besluit eerst mijn plastic velglint nog te vervangen door een plaklint. Ik vermoed dat dit de oorzak is van mijn lekke banden. 
Doordat ik gisteren op verkenning uit ben geweest vinden we, nadat we hebben ontbeten in een bar,  het begin van de Via Verde snel.
Zonder Way Point was dit echt bijna niet te vinden. Wij beginnen de tocht op de Via Verde tegelijk met een Nederlands stel dat de route via Marco Kleijn, Global Cyclist, fietst. 
Bij Torredonjimeno gaan wij in de fout, i.p.v. de autoweg over te steken gaan wij verder via een landweggetje.  Na enige tijd dus weer terug.
In Martos doen we wat inkopen en nemen we een uitgebreide pauze en kom ik er achter dat in mijn Master Card kwijt ben. Achtergelaten bij het betalen van het Hostel, of verloren in de bar??  Laten blokkeren dus maar. Gelukkig hoor ik dat de betaling van het Hostel de laatste transactie is.
Het is een prachtige tocht door olijfboomgaarden en over mooie viaducten en door tunnels. 
De overgang van de Via Verde del Aceite naar Via Verde de la Subbetica valt tegen. De  Subbetica is slecht onderhouden het onkruid, bloemen en dissel komen door het asfalt heen.
Bij Luque volgen we het bordje van een restaurant en komen daar het Nederlandse stel weer tegen. Wij drinken en praten samen wat en zij heeft het  gehad en wil zich op laten halen.
Onderweg gaan wij nog even op zoek naar een camping in Dona Mencia.  Deze bestaat echter niet meer  of is nog gesloten.
We vinden een eenvoudig kamer in Hostel  Casa Morejon. We maken een wandeling door het leuke dorpje, en  drinken wat op een terras en eten vervolgens heerlijk in de patio van het Hostel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 8 mei
Domingo – Puente Genil  - El Chorro 57 km (tot Puente Genil)
weer: wisselend bewolkt en buien tot 22c

Wij hebben prima geslapen in het Hostel met zijn prachtige patio. Onze angst voor het lawaai, onze kamer grenst aan de patio waar gasten zaten te eten bleek ongegrond.
De rekening is een positieve verrassing, kosten ons het eten, drinken en overnachting net zoveel als de dag daarvoor alleen de kamer, € 55,=.
De dag begint bewolkt en het weer is dreigend.
Net als wij menen dat het fietsen over de oude spoorbaan wat eentonig wordt dan wordt het toch nog afwisselend door een weg opbreking bij Luceana. Even wat duwen door een boomgaard en even later de route weer oppikken tot het fietspad steeds slechter wordt.
Weer duwen en na ongeveer een km wordt het weer befietsbaar. 
Na 112 km houden de Via Verdes op .
Toch maar een klacht bij de EU indienen over het onderhoud van de besteding  van ons belastinggeld.
Wat eens  een prachtige route  geweest moet zijn raakt zo langzamerhand wel in verval.
Na een korte pauze fietsen we verder richting Puente Genil.  Na enige tijd begint het te regenen. 
Wij zoeken in Puente Genil  het station op. Het blijkt dat er over 45 minuten een trein naar Malaga  gaat, (13.15 uur) waarbij we één keer moeten overstappen.
Wij blijken de fietsen te hebben geplaatst in een verkeerde wagon , wat ons een kwaad gezicht van de conducteur oplevert.
We moeten op het volgende station onze fietsen verplaatsen naar een andere wagon.  Dit blijkt El Chorro te zijn. Wij hebben inmiddels besloten om in El Chorro te overnachten en vandaar uit naar Torremolinos te fietsen.  De overigens inmiddels zeer behulpzame conducteur kijkt vreemd op als wij niet in een ander wagon willen maar het perron verlaten.
We vinden een plekje op dezelfde camping op dezelfde plek. ‘s Middags wandelen we het dorp in en komen op een terrasje in gesprek met  drie Nederlandse mannen die de GR 7 lopen.
’s Avonds als we nog wat voor de tent zitten worden we verrast door lawaai, als ik ga kijken sta ik oog in oog met een vos die probeert wat eetbaars uit onze tent te roven. Dus dat was de oorzaak van een dag of 10 geleden van alle rommel om en voor de tent.

 

 

De kwaliteit van het fietspad laat af en toe wat te wensen over maar toch blijft het prachtig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vrijdag 9 mei
E Chorro- Torromolinos 55 km
weer: wisselend bewolkt en buien tot 25c

Het is 9 mei, alweer een jaar erbij. 
We kopen eerst wat brood in het dorp en maken  ons ontbijt op een bankje in het dorp.  
Gek is dat, we zien nu dingen die we op de heenweg niet hebben gezien . Het is dus helemaal geen straf om dezelfde weg heen en terug te fietsen. 
In dit gebied zijn weer veel  citrus vruchten, oleanders  en  prachtige bloemen  te vinden. 
In  Alora nemen we een eerste uitgebreide pauze. In dit gebied zijn veel Britten begonnen aan een nieuwe toekomst. 
We worden de hele weg achtervolgd door dreigende  wolken. In Estacion Cartema wordt de dreiging steeds erger en het verkeer steeds drukker.
Af en toe wordt het schuilen. Het is veel drukker dan de heenweg en het laatste stuk moeten we zelfs via een 6 baans autoweg (2x3) naar de camping.
Gelukkig vinden we de camping mede dankzij de GPS snel. De camping is kleiner en het is er rustiger dan  verwacht. We wandelen later op de middag Torremolinos, een echte badplaats in en gaan er ’s avonds wat eten.

 

 

 

 

 

Zaterdag 10 mei

Malaga
weer: zonnig tot 23c

We gaan met de trein, het station ligt op loopafstand van de camping,  naar Malaga. Malaga vinden wij een mooie plaats dit in tegenstelling wat we in sommige reisgidsen hebben gelezen. Wij maken een wandeling door het oude centrum en het bezichtigen o.a. het fort van Malaga.

 

Zondag 11 mei.

weer: zonnig tot 24c


Klaar voor de terugreis.
Naast ons staat een jongeman uit Nieuwegein.
Hij weet een binnenweg naar het vliegveld zodat we niet weer over de  6 baans autoweg  hoeven en geeft ons zijn printuitdraai. We besluiten even later samen te fietsen en geven de uitdraai aan een stel Duitse fietsers.  Hij weet de weg perfect. Zelfs met print zou het voor ons zoeken worden.
Op het vliegveld pakken we de fiets in checken op tijd in en moeten de fiets naar de röntgen  brengen. Deze past echte niet in de röntgen, en het wordt wachten en vragen tot ongeveer 30 minuten voor het vertrek iemand de fietsen buiten de röntgen om mee neemt. Zouden ze meekomen? Op de terugweg minder belangrijk dan op de heenweg.
Als we in Munster aankomen  zijn onze fietsen er bijna eerder dan wij bij de bagageband en kan onze collega-fietser rustig volgens plan  terugfietsen naar Enschede. Wanneer de fiets er niet was geweest was hij met ons meegereden.  Nu hoeft en gaat dat ook niet.

 

 


naar startpagina Andalusie

 

 

Meer info over Fietsen in Spanje vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Spanje fietslinks