Fietsvakantie traject Benjaminse Amsterdam naar Barcelona

Harry's fietsvakanties

Nederland - Barcelona 2017

deel 1 Nederland - Cluny (traject 1a Goor - Givet)


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

 

Goor-Barcelona

 

 

 


dag 1 t/m 6
(Goor naar Givet)

 

dag 7 t/m 12
(Givet naar Villey le Sec)

dag 13 t/m 19
(Villey le Sec naar Cluny)

dag 20 t/m 26
(Cluny naar St Ambroix)

dag 27 t/m 34
( St Ambroix naar Saint Hippolyte du Fort)

dag 35 en verder
( Saint Hippolyte du Fort naar Barcelona)

 

 

 

Gastenboek

 

 

 

 

 

 

 

Like
Fietsvakantielinks op Facebook

 

 

 

 

 

 

 

Contact
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
4-jul-20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik voor een vergroting en duidelijker foto op de foto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nederland (Goor) - Barcelona

dag 1 t/m 6
Traject Goor- Givet

 

 

 

 

 

 


Dag 1:
Donderdag 1 juni 2017
Goor – Groesbeek 83 km + 7 km

Weer: zonnig 23c

 

 

 Onder ideale fietsomstandigheden vetrekken we vanuit huis richting Lochem. We hebben met behulp van de routeplanner van de Fietsersbond een route uitgezet die loopt van Lochem, via Ruurlo, Hoog Keppel, Didam, Babberich  vervolgens een klein stukje Duitsland, Zyfflich, naar Groesbeek.

Ondanks dat de route vaak via ons bekend gebied gaat merken we dat routeplanner er een prachtige route van heeft gemaakt over veelal, voor ons nieuwe wegen en fietspaden.
Bij Ruurlo zijn er vier groen medewerkers waarvan er één vraagt “enkele reis paradijs”?


Onderweg spreken we verschillende mensen waaronder op de veerpont een stel van rond de 75 dat belangstellend naar ons doel vraagt. Zij waren in het verleden fervente lange afstands wandelaars, Pieterpad naar Nice, Corsica etc.  en fietsen nu in de omgeving en net als wij één van de weinigen zonder trapondersteuning.

We vinden een plekje op een SVR camping De Heuvel bij Groesbeek waarbij wij omdat wij op de fiets zonder lid van de SVR te zijn toch worden toegelaten. Het blijkt dat er onder de SVR campingeigenaren verschillend wordt omgegaan met al dan niet lid zijn. We krijgen wel het mooiste plekje met vrij uitzicht.

Later op de middag bezoeken we Groesbeek voor wat inkopen.

Bij het bijwerken van mijn dagboek kom ik in gesprek met een Rotterdams stel, hij is een voormalig vertegenwoordiger en dat blijkt dan ook wel of zoals zijn vrouw zegt, twee linkerhanden maar met praten geen gebrek. Ze vertellen over de dochter die drie maanden geleden is overleden en ondanks dat ze wist dat ze snel zou overlijden de nieuwste Smartphone had besteld en toen de uitlevering werd uitgesteld aan de vader had gevraagd of Post-NL ook in het crematorium bezorgt.
Later komt de 2e eigenaar van de camping er nog bijzitten met verhalen over zijn motorverleden, het ontstaan van de camping etc.

Als ik terug kom bij de tent heeft Henriëtte net een gesprek gehad met iemand uit Nijverdal die hier geniet van rondjes met hun e-bike.

Al met al heel wat contacten deze 1e fietsdag

 

 

 

 

 

 
Dag 2
Vrijdag 2 juni 2017
Groesbeek-Boekel 90 km

Weer: warm 29c

 

 

 


Als we aan het opbreken zijn komt de broer nog even langs en we horen dat de twee vrijgezellen broers alles zelf schoonhouden en het is zoals het Rotterdamse echtpaar het gisteravond al opperde,  zeer proper.

 We fietsen vanuit Groesbeek naar Mook en krijgen een prachtig uitzicht op Cuyk met zijn twee indrukwekkende torens waar Henriëttes Heeroom nog tot kloosterorde behoorde en vandaaruit als missionaris is vertrokken naar de Eskimo’s in Alaska.

De route gaat afwisselend over fietspaden, binnenwegen en soms langs hoofdwegen en via Gemert en Nuenen bereiken we Geldrop. Als we bezig zijn onze fietsnavigatie in te stellen voor de route naar Valkenswaard worden we aangesproken door een fietser die met ons meefietst naar en over het Bels lijntje, een oud spoortraject.
Onderweg vertelt hij zijn levensverhaal en het oude spoortraject gaat door een prachtig natuurgebied.

In Valkenswaard doen we eerst wat inkopen alvorens we doorfietsen naar camping het Zwaluwennest in Borkel en Schaft, ook een SVR camping maar hier wordt niet gevraagd naar een lidmaatschap. Vol trots laat de eigenaresse ons het nieuwe en prachtige sanitair zien.

Op de camping staat ook een Belgisch echtpaar met een prachtige zigeunerwagen voortgetrokken door een tractor. Hij heeft de wagen helemaal zelf gebouwd en ontworpen, zonder basistekening en vol trots laat hij mij het fotoalbum van de bouw zien.
Hij mocht al met 56 jaar met pensioen, geen wonder dat hij altijd lacht en vrolijk oogt en zo zijn droom kon verwezenlijken.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 3
Zaterdag 3 juni 2017
Boekel-Diest 70 km + 21 km

Weer: warm 27c later op de middag regen

 

 

 

 


Na een prima verblijf pakken we de route weer op en fietsen België in.

Deze gaat in het begin vooral over oude spoorbanen (RAVeL ) door bossen  en lekkere schaduw.  Het fiets wel makkelijk over deze oude spoorbanen maar verveelt ook wel een keer.

Na enige tijd komen we in Beringen een oud mijn plaatsje, het eerste plaatsje dat de route direct kruist en waar de vele Turks opschriften herinneren aan de vele gastarbeiders die in de mijnen hebben gewerkt.
Het museum laten we voor wat het is, misschien bezoeken we dit later nog een keer.
Wel is men overal bezig het verleden aan de mijn, die in 1989 is gesloten,  d.m.v. restauratie hoog te houden.

Na Beringen letten we even niet goed op en fietsen daardoor een eindje om. Om het meer en over de golfbaan, mooi maar of dat het waard was?

Even voor Diest gaan we op zoek naar camping De Stille Kempen en na wat omfietsen en  navragen vinden we de camping een eindje voor Diest, een prima camping.


 Aan het eind van de middag brengen we een bezoek aan Diest. Maar fietsen daarbij behoorlijk om, getuige het aantal extra km 21 i.p.v. de 12 die ook hadden gekund.
We maken een wandeling door Diest en bezoeken later het Begijnenhof (werelderfgoed) en komen er gedurende de wandeling door de Begijnenhof achter dat we hier drie jaar geleden, toen we met de auto bij een lang weekend in België waren, ook al zijn geweest.
Reizen we toch te veel?
De binnenstad hebben we indertijd niet bekeken maar wel de Begijnenhof. Het is een prachtige plaats en zowel de binnenstad maar zeker het Begijnenhof zijn een bezoek waard.

Na wat inkopen willen we terug naar de camping maar worden geconfronteerd met een harde regenbui en dat had Buienradar ons niet beloofd.

Op de camping aangekomen komt de eigenaar, nadat we tarp al hebben opgezet, ons waarschuwen voor de harde buien die op komst zijn.
Tijdens ons gesprekje komt naar voren dat hij de camping 1,5 jaar geleden met alle lusten en lasten heeft overgenomen en net bij het enige live muziek evenement dat hij per jaar organiseert gaat het regenen en moet het optreden binnen plaatsvinden.

Later op de avond brengen we nog een bezoekje aan het optreden dat plaatsvindt in de bar van de camping, het is er redelijk druk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 4
Zondag 4 juni 2017
Diest- Aische en Refail 95 km + 4 km

Weer: wisselvalig 16 tot -21c

 


 

 


Via N wegen vetrekken we van de camping naar Diest om daar weer de route op te pakken.

We fietsen weer langs het Begijnenhof en vanaf daar verlaten we door het park Diest. De route volgt in het begin knooppunten en daarna  de Ravel, een oude spoorlijn.
Het voordeel is dat het lekker opschiet, nadeel dat het na enige tijd wel erg eentonig wordt.  
In Zoutleeuw, even voor Tienen nemen we een koffiebreak. Onderweg schuilen we nog even voor de regen. We doen na een kort rondje door en een blik in Tienen verder geen plaatsjes meer aan.

In Aische en Refail vinden we een plekje op camping Manoir de la Bas gelegen in de kasteeltuin en op 6 km van de route.
Een grote camping maar wat ons betreft  prima, alleen zit het restaurant dicht.
We moeten ons behelpen met de frituur die op de plaatselijke kermis staat.
Voor de frituur spreken we nog een Nederlander die in Thaliand woont en nu na een tocht door Spanje op weg naar Nederland is en inmiddels ruim 5000 km heeft afgelegd.
Dit aantal kilometers zullen wij niet halen. Het plaatsje zelf stelt niet veel voor en we keren terug naar de tent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5
Maandag 5 juni 2017
Aische en Refail – Dinant (Bouvignes sur Meusse) 58 km + 7 km

Weer: half bewolkt 16 tot 24c pittige tegenwind

 

 

 We fietsen naar Éghezée om daar de route, of te wel de Ravel 2  weer op te pakken.

Na enige tijd komen we in Namen en maken een korte wandeling en fietstocht door de stad., een mooie plaats met Kathedraal, citadel, etc.

Na Namen fietsen we langs de Maas  naar Dinant. Onderweg worden we nog aangesproken door andere fietsers benieuwd naar ons verhaal en doel.

Ongeveer 2 km voor DInant steken we de Maas over via de sluis. Echter hebben ze om te voorkomen dat er ook bromfietsen kunnen passeren een hekje geplaatst die ons noodzaken alle bagage van de fiets te halen.
Achteraf hadden we beter even door kunnen fietsen naar Dinant en daar via de brug over kunnen steken.
We vinden een plekje op de volgens het boekje verlopen visserscamping.
We vinden een plekje direct aan de Maas op de o.i. een prima “normale” camping, Camping Crevecouer, en ideaal voor een bezoekje aan Dinant.

Later op de middag brengen we een bezoekje aan Dinant, een leuk, levendig en toeristisch plaatsje.  Veel staat er in het teken van Adolphe Sax de uitvinder van de saxofoon.

Onze dagelijkse inkopen doen we  in het winkeltje bij de benzinepomp zodat we toch ons eigen potje kunnen koken.
Voor morgen plannen we gezien de weersverwachting, 13 mm regen, een rustdag.

 

 

 

 

 

 

 


Dag 6
Dinsdag 6 juni 2017
Dinant – Givet 30 km

Weer: eerst veel regen temp 17 c later wisselvallig en pittige buien.

 

 

 

 


We slapen lang uit, het geluid van de regen op onze tent laat geen ruimte voor twijfel.
Als we opstaan tegen 9.30 uur blijkt het droog te zijn en als we buienradar mogen geloven lijkt het in ieder geval voorlopig droog te blijven.
We pakken onze spullen toch maar in om verder te gaan. Er zijn onderweg regelmatig campings, dus dat hoeft geen probleem te zijn.

Bij het doen van wat inkopen voor onderweg spreken we een stel dat met de boot een rondje Maas, Moezel en Rijn maakt.

We kiezen in Dinant voor het volgen van de Maasroute en deze gaat langs leuke plaatsjes en kasteeltjes.
We moeten onderweg een aantal keren schuilen en in de buurt van Givet vinden we het welletjes en zoeken een plakje op de camping Muncipal.

Na wat inkopen bij De Aldi zoek ik nog even de Intermarche op voor een gasbusje. Als ik terugkom vertelt Henriëtte mij dat ze nog even heeft gesproken met volgens haar een over het weer mopperende Wereldfietser.
Als hij een hond hoort blaffen verkiest hij een plekje achterop de camping.
Als ik hem later tegenkom en mij voorstel stelt hij zich voor met Frank van Rijn en herken hem dan ook. Als ik daarop reageer “de Frank van Rijn” reageert hij met kent u mij dan?
Welke fietser heeft geen boeken van Frank van Rijn gelezen en heeft er geen lezing van hem bijgewoond.
Hij is op weg naar Barcelona en vervolgens naar Malaga, maar gaat eerst nog even via Fountain Bleue waar hij als kind gewoond heeft.
’s Avonds onder het genot van een kopje koffie voor onze tent geeft hij aan dat hij dit weer met harde tegenwind maar niets vindt en dat hij bij 40 graden pas begint te genieten en dat hij daarom  ook nog nooit in Scandinavië of in Schotland heeft gefietst.
Hij is bezig met afronden van zijn 15e boek, Drie Kameleons, dat in oktober zal verschijnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar dag 7 t/m 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze pagina is bijgewerkt op
4-jul-20

Colofon en disclaimer
Copyright © 2000-2020 Fietsvakantielinks.nl