Harry's fietsvakanties

Italie 2009 dag 17 t/m 22


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Italie 2009

Italie
dag 1 t/m 6

Italie
dag 7 t/m 11

Italie
dag 12 t/m 16

 

Gastenboek

Contact
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
15-dec-18

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Terug naar boven

 

 

 

Klik hier voor een vergroting van de foto's

 

 

 

 

Klik hier voor een vergroting van de Italie foto's

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdag 28 juli 2009
Rondrit: St Feliciano-Magione-Terontola-Castiglione del  Lago- St Feliciano 71 km
weer: warm 36c

 

 


We vetrekken al  redelijk vroeg voor een rondrit van de camping met als eerste bestemming Magione.
 
Magione valt ons tegen.
Hadden we anders in onze herinnering zitten of worden we verwend?  We gebruiken de dag mede om info in te winnen over de trein naar Florence.
Eerst gaan we naar Passignana om te kijken wanneer de treinen vertrekken maar daar is geen loket om kaartjes te kopen. We fietsen door naar Terontola via een prachtig weg. In Terontola kopen we kaartjes voor ons zelf en voor de fiets.
Weer wat geleerd, de kaartjes voor de fiets kun je rustig vooraf kopen, prijs is altijd hetzelfde € 3,50 en ze blijven geruime tijd bruikbaar. Even voor instappen afstempelen. We fietsen terug via de andere kant van het meer en nemen een uitgebreide pauze op het strand van Castiglione del  Lago.

Aan het eind van de middag brengen we nog een tijd door aan het prachtige zwembad en ’s avonds op het terras van de camping.

 

 

 

Castiglione del  Lago

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Treintje komt zo

 

 


Woensdag 29 juli
St Feliciano - Passignana sur Trasimeno- Florence 20 + 15 km = 35 km
Weer: warm 38c

 

 


‘s Ochtends vetrekken we naar Passignana om daar de trein te nemen naar Florence.
We kunnen de fietswagon  niet vinden en plaatsen ze maar in een andere wagon.
We hebben ze ongelukkig staan.
Natuurlijk wil een Italiaanse vrouw, terwijl ik de fietsen aan het afpakken ben zich, mopperend, langs de fietsen worstelen terwijl er in de ander wagon plaats genoeg vrij is. Henriëtte wil nooit meer met de trein.
De conducteur die even later langs komt heeft er helemaal geen problemen mee.

We stappen uit op het Campa de Marta in Florence en vinden snel de weg naar camping annex jeugdherberg Villa Camerata.  Het sanitair van de camping is, voorzichtig uitgedrukt sober.
De plekken zijn in tegenstelling tot wat in  het boekje staat wel recht. Wij staan op een plek met om ons heen zigeuner familie met campers waar wij alleen maar van kunnen dromen.

Later op de middag gaan we de stad in om treinkaartjes voor vrijdag naar Verona ( € 32,=totaal) te kopen.
Na een eerste bezoekje aan de stad met als uitgangspunt de Ponte de Vechio eten wij in een leuk restaurantje waar we in gesprek komen met een diamantair/taxateur die uit Bologna komt en die voor zijn werk regelmatig in Florence moet zijn.
Hij is, tot verbazing van de kok, een groot fan van Berlusconi. Hij vindt het een geweldige man.

 

 

 

 

 

 

Waarom hebben we de stoeltjes meegenomen?

 

 

 

 

Donderdag 30 juli
Florence 20 km
weer: warm 37c

 

 


Nadat ik wat broodjes heb gehaald ontbijten we aan de picknicktafel die op onze plek staat, samen met een meisje dat alleen, low budget,  liftend en met de trein door Italië reist.
Haar haar ontbijt heeft ze gekregen van  de zigeunerfamilie en gisteravond hebben ze haar ook al voorzien van avondeten.

Hierna brengen we een bezoek aan de stad. We maken  een wandeling door het oude centrum met al zijn bezienswaardigheden en kopen wat cadeautjes voor de kleinkinderen. Het is er bijzonder druk.

Later op de middag gaan we terug naar de camping en vinden een heerlijk plekje op het terras bij de jeugdherberg waar we in gesprek komen met een stel uit Gent, zij luistert naar de prachtige Vlaamse naam van Lieve.
Zij overnachten in de jeugdherberg en hij fietst ook regelmatig met een aantal vrienden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Florence

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de tuin van de caming anex jeugdherberg,

met zijn prachtige terras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arena Verona

 

 

 

Vrijdag 31 juli
Florence-Verona-Brentino 48 km
Weer: warm 36c

 

 


‘s  Morgens  vroeg vertrekken we naar het station. We kunnen de trein van 8.38 uur nemen i.p.v. 9.08 uur. Helaas wordt de “winst”  in Prato teniet gedaan doordat daar de trein naar Bologna is uitgevallen. 
In Bologna nemen we rustig de tijd om koffie te drinken en een broodje te eten en gaan weer terug naar de trein van wie wij denken dat deze ons naar Verona zal brengen.
Doordat er enkele minuten voor vertrek totaal geen leven is in de trein komen we er achter dat de trein niet vertrekt van perron 2  ovest maar van 2 est. Hard fietsend over het perron halen we nog net de Brenner Express die ons naar Verona moet brengen.
We zitten in de trein tegenover een stel dat  Reitsma tot Verona  heeft gefietst en daarna via een eigen route naar La Spezia zijn gefietst. Het is hun eerste fietsvakantie en gezien de hoeveelheid regen die ze in het begin hebben gehad zou het ook wel eens de laatste kunnen zijn.

In Verona fietsen we door het centrum o.a. langs de Arena en pikken daarna Reitsma weer een stukje op tot Bussolengo om daarna via een eigen route tot Rivolto te fietsen.
We proberen een paar keer een wat rustige route te pakken wat leidt tot zeer steile klimmen.
 In Rivolto pikken we weer Reitsma op tot Brentino, een prachtige route. 

Bij Brentino vinden we een plekje op een prachtige Agri Tourismo (aanrader).( http://www.revena.it)  Voordat we de tent opzetten drinken we wat op het terras en komen in gesprek met een stel uit Neurenberg met een zwaar gehandicapt kind van 8 jaar. Een heel leuk stel en als je hen bezig ziet met hun dochter  denk je wat zeuren we toch vaak over onbenullige dingen.
Op onze vraag aan Leonardo of we wat kunnen eten krijgen we na vraag bij Mara,zijn vrouw, te horen dat dit mogelijk is maar dat dit wel wat eenvoudigs wordt, spaghetti o.d.
Nadat we de tent hebben opgezet en gedoucht eten we onze spaghetti braaf op. Wat eenvoudig, daarna komen er nog drie grote schalen met groente en een schaal met vlees en kaas en de wijn wordt rijkelijk aangevuld.  Hadden we spaghetti maar niet zo braaf opgegeten. 
Na het eten nemen we de wijn mee naar het terras waar het die avond bijzonder gezellig is., Nederlanders, Denen, Italianen, Duitsers en Leonardo en Mara laten ons allerlei soorten wijn w.o .Prosecco proeven. 
Een geweldige avond en onze Duitse medegast  vraagt zich af hoe hij de rekening bijhoudt .
Maar dat zien we morgen wel , het is in ieder geval  bere gezellig.
Wij hebben inmiddels besloten  om een dagje extra te blijven.

 

 


Zaterdag 1 augustus
Brentino  34 km
Weer: warm  36c

 

 


Nadat we wat broodjes hebben gehaald, en ontbeten spreken we met een stel  uit Lexmond dat met 3 kinderen fietst van Landeck naar Verona  v.v. en nu op de terugweg naar Landeck is.
‘s Middags fietsen we wat rond maar het aantal mogelijkheden valt tegen, of je komt waar je gisteren al  hebt gefietst of waar we morgen naar toe moeten of het is steil omhoog.
Nadat we wat inkopen hebben gedaan kom ik in een face to face discussie  met een Italiaan nadat hij m.i. onnodig 500 mtr achter ons begint te claxonneren en ik hem de internationale groet geef. Nadat ik hem strak aankijk geeft hij gas en rijdt door. Henriëtte is boos op mij omdat ik het niet kon laten om te reageren.

‘s  Avonds op het terras is het weer net zo gezellig als de vorige avond, nu in een iets andere samenstelling.

 

 

 

 

 

 


Zondag 2 augustus 2009
Brentino-Lago di Caldanazzo 85 km
weer: warm 36c

 


Wij staan tegen 6.00 uur op en ontbijten eerst bij Leonardo en Mara.
Voor Italiaanse begrippen een uitgebreid ontbijt.
Na het ontbijt komt de verrassing, de rekening. Hierop staan alleen de kampeerplek, het avondeten en het ontbijt. Na onze vraag na de overige drankjes op het terras bij aankomst en alle wijn die wij hebben gedronken moeten we alleen nog het eerste betalen.  De wijn  is “free”.  Een fooi  kunnen we alleen met moeite kwijt worden nadat we zeggen dat deze voor de zoontjes is, zij vulden regelmatig de wijn aan.

Tegen 7.45 uur fietsen we weg en komen vrij snel op het mooie fietspad waar het na enige tijd steeds drukker wordt met wielrenners en fietsende families. Het is zondag.
Het fietspad is mooi en fietst makkelijk maar toch is het zo lang genoeg.
Bij Trento nemen we het alternatief dat op de site van Reitsma staat. Deze gaat door de stad en we laten ons ondersteunen door de autonavigatie. Deze klim zou lichter moeten zijn maar is toch nog zwaar.

Met de nodige pauzes bereiken we camping Feiola.
Een echte Nederlandse camping, je wordt al in het Nederlands aangesproken bij de receptie en is ook  meteen de duurste van de hele tocht.
Ons plan om een dag extra te blijven laten we maar snel varen, niet qua prijs maar op dit soort campings voelen wij ons niet meer thuis.

 

 

 

Borgo Valsugana

 

 

 

 

Maandag 3 augustus 2009
Lago di Caldonazzo-Arsie 72 km
weer: begin minder warm 25c en later zeer harde regen

 

 

Vandaag het laatste stuk van onze fietstocht terug naar de auto.

We volgen de bewegwijzerde route langs de Brenta die wij na enig zoeken in Caldonazzo oppikken.
De route gaat afwisselend over een prachtig fietspad en over verkeersluwe landweggetjes, veel afwisselender dan het fietspad van gisteren.
Hoofdzakelijk volgen we de Ciclopista del Valsugana. Na een uitgebreide pauze in Borgo Valsugana, een leuk authentiek plaatsje, vervolgens we onze tocht door de prachtige omgeving..
Na enige tijd nemen we pauze om te eten, als we dan vleeswaren op het brood willen doen blijken dit een soort hamburgers te zijn.
Rest ons dus niets anders dan de kookspullen te pakken en de hamburgers te bakken. Eigenlijk een kleine moeite wat je wel vaker zou kunnen doen. 
Hoe verder we fietsen hoe nauwer de kloof wordt.

In Primolano besluit Henriëtte beneden te wachten tot ik haar met de auto op haal.
Ze had achteraf de klim naar Arsie makkelijk kunnen doen, wat aan het begin van de vakantie zo stijl leek is dat nu al een stuk minder. Gevolg zou wel geweest zijn dat we erg nat waren geworden, n.l. 500 meter voordat ik bij de camping ben begint het pittig te regenen.
Ik fiets door naar de camping, zoek de auto die tussen het hoge gras staat op en daal af naar beneden om Henriëtte op te pikken.

Als we op de camping zijn komt de regen met bakken uit de lucht en we brengen de middag door op het overdekte terras van de camping. Kunnen we meteen de vraag van een viertal  Nederlandse jongeren beantwoorden wat die groene Peugeot, met Nederlands kenteken,  toch in dat hoge gras deed. 
Als het even wat droog wordt zetten we snel ons tentje op, een huisje op de camping kost n.l voor 1 nacht € 90,= wat we wat veel vinden voor een paar uur slapen.
We hadden n.l. al besloten ‘s avonds in het restaurant te eten en morgen maar naar huis te gaan.
We brengen nog even een bezoekje met de auto aan Feltre, wat een mooie stad zou moeten zijn maar door de regen beperken wij ons wat tot wat inkopen
.
’s Avonds eten we heerlijk in het restaurant van de camping.

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdag 4 augustsus 2009
Arsie – Neckarzimmern


‘s Nachts regent het nog behoorlijk maar als we ’s ochtends opstaan begint het toch wat op te klaren.
Ons besluit om te gaan staat vast. We nemen de toeristische route via de Reschenpass en Fernpass.
Onderweg moeten Henriëtte en ik nog eerst een misverstand uit de weg ruimen, ik ben in de veronderstelling dat we in 2 dagen naar huis rijden maar zij wil nog een paar dagen op een camping onderweg gaan staan.
Dus een plekje op gezocht camping Cimbria in Neckarzimmern langs de Neckar.

 

 

Even uitfietsen in Duitsland langs de Neckar

 


Woensdag 5 augustus 2009
Neckarzimmern

 

 


We fietsen over het fietspad lang de Neckar richting Eberbach. Hier hebben we voor 10 jaar met de caravan gestaan.
Onderweg willen we Moosbach nog even bekijken en een Duits echtpaar biedt zich spontaan aan om ons daar naar toe te brengen, wij fietsen hard maar de Duitse  vrouw  kan er nog meer van .
Zij wijzen ons op de kerk, katholiek en protestant waar een scheidingsmuur in is gezet en waar voor een jaar terug, in het kader van de oecumene, een deur in is geplaatst. Bij het bezoek komen we in een gebedsdienst terecht en de voorganger wacht geduldig tot wij plaats hebben genomen.  Moosbach is een leuk Duits plaatsje.
We fietsen langs de Neckar door en laten ons overbrengen door het veerpont. De volgende keer dat wij hier fietsen zal het veer verdwenen zijn en vervangen door een fietsbrug. Eigenlijk best jammer.
Nadat we een bezoek hebben gebracht aan Eberbach fietsen we terug naar de camping. Alhoewel wij van plan waren hier nog 2 dagen te blijven stellen we ons plan bij , morgen op de fiets naar Heilbronn en dan ’s middags terug naar huis.
Het fietsen vanaf een standplaats is toch heel anders dan een trekkende fietsvakantie.  Normaal geen probleem maar direct na een fietsvakantie is dit toch wat minder.

 

 

 

 

 

 

Donderdag  augustus 2009

 


Wij fietsen via de Neckar naar Heilbronn. Bezoeken onderweg een paar leuke Duitse plaatsjes en fietsen zonder problemen via fietspaden Heilbronn in .
De stad zelf valt ons nogal tegen.
Weinig authentieks. We fietsen terug naar de camping en zitten tegen 14.00 uur in de auto om terug  te reizen naar huis en hebben wederom een prachtige fietsvakantie op ons CV staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naar Startpagina Italie 2009

 

Meer info over Italie vindt u op onze nieuwe site:
Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische Italie fietslinks

 

 

<