Harry's fietsvakanties

Toscane - Stuttgart dag 4 t/m 7


 

Home

Fietsvakanties

Gefietste route

 

Toscane-Stuttgart dag 4 t/m 7

Verslag dag 1 t/m 3

Verslag dag 8 t/m 13

Gastenboek

Contact

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
12-aug-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

 

Klik hier voor een vergroting van de Toscane - Stuttgart foto's

 

 

Dag 4
Vrijdag 20 juli

Bologna – Ferrara 73 km

Weer zeer warm ± 44c.

 

We staan vroeg op en daarna is het wachten op de campingbeheerder. Gelukkig komt hij niet te laat en kunnen we om 8.30 uur vertrekken.

Hier begint ons eerste deel over de Po-vlakte, veel fruitteelt en landbouw.
Lijkt op Nedeland maar dan veel minder groen. Door de warmte nemen we veel pauzes.
Het wordt een korte etappe omdat er voor Verona geen camping meer is.
Op deze camping staan veel fietsers, naast Jaap en Marian met Theo, o.a. een Groninger die ons er voor waarschuwt dat camping Romeo en Julliet in Verona gesloten is en de ander camping voor hem te hoog
lag.
Van Belgische fietsers die wij op de camping spreken horen wij dat ook de jeugdherberg in Montagna gesloten zou zijn.

Doordat we zo vroeg over zijn is dit een mooie gelegenheid om wat te wassen en een uitgebreide maaltijd op ons gaspitje klaar te maken.

Van het voornemen Ferrara, waarvan we het prachtige centrum op de weg naar de camping al wel in vogelvlucht hebben bekeken, nog uitgebreid te bekijken komt door de warmte niets terecht.

Op aandringen van de beheerster van de camping stallen we onze fietsen in een afgesloten garage. Volgens haar nodig omdat er fietsen gestolen waren w.o. die van haar en zij verwijst naar Romana's die iets verderop hun kamp hebben opgeslagen. Het is op deze mooie camping ontzettend rustig wat bij ons doet vermoeden dat er meer gebeurd moet zijn dan een paar fietsdiefstallen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 5
Zaterdag 21 juli

Ferrara – Verona 135 km.

Weer zeer warm ± 40c.

 

We staan in verband met de warmte tegen 4.30 op. Het is nog schemerig. Direct na Ferrara fietsen we een klein stukje langs de Po.

De eerste 40 km fietsen we samen met Jaap op. Daarna neemt hij een koffiepauze bij een cafeetje waar we ook Marian en Theo zien staan. Zij zijn al een stuk eerder vertrokken met als doel Montagna. Wij denken dat ze op het punt staan verder te fietsen. Naar later zal blijken hebben ze zich verfietst en nemen ook zij net pauze.

We kunnen goed tempo maken. Licht naar beneden, geen wind maar wel bloedheet. Regelmatige pauze's zijn nodig.

In Lendirana laat ik, na wat inkopen en een korte pauze, mijn hoofddoekje dat ik in Nepal van Jet heb gekregen op mijn drager liggen, helaas weg dus.
Maar weer op de pet overschakelen dus.

Montagna is een prachtig vestingplaatsje, omsloten door stadsmuren en met mooie poorten en Duomo.
We nemen hier een lange pauze.

In verband met de hitte nemen we hierna om het uur een pauze.

We passeren op weg naar Verona fietsend door het vlakke land met diverse kanalen nog een aantal leuke plaatsjes.

Tegen 16.00 uur komen we in Verona aan en kunnen eerst de camping niet vinden, verkeerde poort, blijkt een poort hoger te zijn. De camping ligt prachtig met zicht op en op loopafstand van het centrum van Verona tussen vestingmuren.

Op de vraag van de receptioniste of we een kleine tent hebben antwoord ik bevestigend. Gevolg we krijgen een plek toegewezen waar onze tent qua lengte niet op past.
Na enig zoeken krijgen we een plek toegewezen die zowel qua lengte als breedte maat net past. We moeten de fietsen echter wel via trappen naar beneden dragen.

's Avonds eten we na een stadswandeling in Verona op het Piazza delle Erbe.

Verona is een prachtige plaats gelegen aan de Adige en vooral bekend door het liefdesverhaal van Romeo en Julia en door zijn de opera.

Als we op de camping tegen 22.00 uur nog wat gaan drinken zien we tot onze verrassing Jaap, Marian en Theo. Zij zijn net 30 minuten op de camping. Jaap heeft blijkbaar Theo en Marian weten over te halen, na en lange pauze in Montagna door te fietsen naar Verona. We drinken samen wat, Jaap laat ons nog een foto zien van een krant waaruit blijkt dat het gisteren 45c was, en we gaan hierna slapen.
En hij heeft nog wat van mij gevonden onderweg, mijn hoofddoekje. Op mijn reactie “dat je dat zag liggen”antwoordt hij dat doekje is zo apart dat zie je zo.

Zij gaan hierna de stad nog in om wat te eten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 6
Zondag 22 juli

Verona – Nave S. Felice 138 km

Weer warm ± 35c.

 

We staan tegen 5.00 uur op.
Uitslapen moet een keer kunnen zeker als het de dag daarvoor zo laat is geworden.
Na het inpakken, naar boven slepen van fietsen en bagage nemen we afscheid van Jaap, Theo en Marian.

De tocht van vandaag gaat in eerste instantie langs de hier gekanaliseerde Aldige en vervolgens door heuvels met cipressen en villa's.
Na enige tijd blijkt dat de weg is opgebroken en moeten we ons eerste deel van de etappe richting Bardolino, aanpassen.
Aan het Gardameer, in Bardolino, nemen we een uitgebreide pauze. Ondanks het vroege tijdstip is het er al druk.
Hierna beginnen we aan een pittige klim om vervolgens naar het dal van de Aldige af te dalen.
In de dit dal fietsen we over rustige wegen en veel over fietspaden. Het aantal campings is dun bezaaid. Volgens het boekje alleen in Bardolino en in het begin van het Aldigdedal komen we er nog één tegen maar dat is voor ons te vroeg. We fietsen door richting Trento en vragen onderweg nog naar campings maar worden doorverwezen naar het Gardameer, een omweg en extra stijging, schiet dus niet op.
We komen tegen 18.15 uur op en zeer “luxe” camping aan en zetten onze tent neer op ongeveer 30 meter van het spoor en aan de andere kant een drukke weg.
Ach aan het geluid van de boemeltjes zullen we wel wennen.

We eten wat in het gedateerde restaurant bij de camping wat wordt gerund, door naar wat vermoeden, twee vrijgezellen dames op leeftijd.

 

 

 

Dag 7
Maandag 23 juli

Nave S.Felice – Naturns 98 km

Weer 28-32c

 

Na een onrustige nacht, de boemeltjes werden n.l. ‘s nachts vervangen door “naar mijn gevoel” door onze tent denderende goederentreinen, vertrekken we tegen 7.30 uur.

We pikken het fietspad richting Bolzano weer op, een mooi fietspad, maar wel lawaaierig door het vele verkeer op de nabij gelegen autobaan.
De Adige gaat inmiddels Etsch heten.
We kiezen na 20 km, bij Kurtinig, voor de hoofdroute i.p.v. het lichter alternatief mede om het lawaai te ontwijken en we (terecht) denken dat de omgeving mooier is.
We fietsen o.a. langs de Kalterersee naar St Michel waarbij de tocht volgens ons langzamerhand overgaat op fietspaden over oud spoor.
De etappe veelvuldig door boom en wijngaarden.

We fietsen via de bloemenstad Merano door Naturns en vinden daar een plekje op de Waldcamping. Volgens Reitsma moet je deze in het hoogseizoen bespreken maar volgens de eigenaresse is er voor fietsers altijd een plekje

naar dag 8 tm 13