Harry's fietsvakanties

Goor - Toscane 2000 dag 1 tm 4


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

Goor-Toscane

Gefietste Route

dag 5 t/m 9

dag 10 t/m 14

 

Gastenboek

Contact

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
17-jun-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook hier onze tocht van 2007

 

Inleiding/aanleiding tot onze eerste echte fietsvakantie

 

Het begon allemaal in augustus 1999. Wij stonden met onze caravan aan het Trasimenomeer in Italië en zagen regelmatig een man van een jaar of 60 voorbij lopen. Hij stond daar met een klein tentje en verplaatste zich per fiets en zat regelmatig op de grond tegen een boom. Wij boden hem een stoel te leen aan en maakten een praatje met hem. Hij was met de fiets vanuit Nederland gekomen en via Benjaminse naar Rome gefietst en vervolgens weer terug naar het Trasimenomeer waar hij op de fietsbus wachtte. Hij liet mij de boekjes en kaartjes zien waarop hij de route had gefietst en vertelde zo enthousiast over zijn tocht dat Henriëtte het uitriep, houdt alstublieft op, ik ben bang dat je iemand helemaal gek maakt.

Sylvia en Hans hadden in 1999 hun eerste fietsvakantie in Nederland doorgebracht. Ook zij raakten enthousiast over de Benjamins route en planden deze voor 2000. Met Sinterklaas kreeg ik van Sylvia het boekje fietsen naar Toscane van Hans Reitsma.

Ook Ralph werd enthousiast en zo maakten wij plannen voor onze eerste echte fietsvakantie.

Maar eerst moet er natuurlijk geoefend worden. Toen de kinderen klein waren ben ik wel eens met een volgeladen fiets, canvas luchtbedden mee, met hen naar de Veluwe gefietst. Maar dit is toch iets anders.

Met Pinksteren 2000 zullen wij een stukje van Reitsma gaan fietsen om te kijken hoe het fietsen met bagage gaat, hoe gemakkelijk of moeilijk het is om de route te volgen en om te proberen of het wel echt zo leuk is. De tassen en tent hebben we van Sylvia en Hans geleend.

 

 

Vrijdag 9 juni 2000.

Gennep – Asselt 82 km.

Weer warm ± 30c.

 

Het is de bedoeling om met de auto naar Gennep te gaan en vanaf daar de route op te pikken richting Rijn. De dag kent een slechte start. Ik heb ´s nachts overgegeven en voel mij zo beroerd als een hond. Ralph is zwaar verkouden. Wij besluiten eerst uit te slapen om te kijken of we wat opknappen. Later in de ochtend vetrekken maar met de auto naar Gennep om toch maar een poging te wagen. Tegen 12.00 uur starten we met onze eerste poging.

Het begint met vallen en opstaan, Ralph schopt 2x de fietstassen er af en ikzelf 1x. Na de tassen bijgesteld te hebben en bij Ralph de toeclips eraf gehaald, met maat 47 blijft hij de tassen er af schoppen, vertrekken we. Het begin van de route gaat door bossen en later volgen we de Maas. De route is mooi en volgt voornamelijk de LF3a. Bij Lottum steken we de Maas over en fietsen verder op de westelijke oever. Af en toe is het even zoeken.

Met pijn en moeite fietsen we 82 km en vinden een plekje op een camping Maasterras in Asselt. Wij wanen ons al in Duitsland met al die Duitse campinggasten.

 


 

Zaterdag 10 juni 2000

 

Asselt – Remagen 176 km

Weer in het begin goed, 's middags buien ± 24c .

 

Tegen 9.15 uur vetrekken we vanuit Asselt richting Roermond. We moeten op zoek naar een rijwielzaak voor een paar nieuwe handschoenen. Ralph is er één verloren die hij achter op zijn fiets heeft laten liggen. De route voert ons door het centrum Roermond, en via het idyllische plaatsje St. Odillienberg richting de Ruhr en volgt delen van De Rur Ufer Radweg. Het fietspad langs de Ruhr is prachtig. De route voert ons over rustige landwegen en steenslagwegen. Er zijn maar weinig campings op de route. Het laatste deel van de route is door afstand en stijgingen zwaar en voert door mooie bossen. Tegen 20.00 uur arriveren wij op een camping in Remagen aan de Rijn.

 

 

Zondag 11 juni 2000

Remagen – Echtz 97 km

Weer 20- 22c

 

Omdat Ralph nog steeds last heeft van zijn verkoudheid slapen we wat langer en vertrekken tegen 10.15 uur om de tocht in omgekeerde volgorde te fietsen. In Remagen kopen we eerst wat broodjes en ontbijten onderweg. We hebben het gevoel dat we veel tegenwind en vals plat hebben of zijn het de km's van gisteren? De route is mooi en beloofd veel voor de “echte” tocht. Onderweg brengen wij een bezoekje aan Zulpich, een plaatsje met mooie poorten en stadsmuur. Wij vinden een plekje op een lawaaierige, verlopen camping in Echtz op de ligweide aan het meer. Ondanks mijn oordopjes slaap ik slecht op deze lawaaierige camping of zijn de oordopjes de oorzaak.

 

Maandag 12 juni 2000

Echtz – Gennep 161 km.

 

Weer 22-24c

Na een slechte nachtrust mijnerzijds vertrekken we voor het laatste deel van ons proeftocht. Ralph zijn verkoudheid is zo goed als over. De route voert ons wederom langs de Rur en de Maas en zo komen we aan het eind van de middag na een geslaagde generale aan in Gennep. Behoudens een lekke band verloopt de tocht zonder problemen.

Als we de afstanden wat beter verdelen en de fysieke gesteldheid goed is moet het lukken

 naar dag 5 t/m 9

 
Meer info over lange afstand fietsroutes vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische fietslinks