pe="text/css"> pe="text/css">

Harry's fietsvakanties

Goor - Toscane 2000 dag 10 t/m 15


 

Home

Fietsvakanties

 

Goor-Toscane

Gefietste Route

dag 1 t/m 4

dag 5 t/m 9

 

Gastenboek

Contact

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
17-jun-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk ook hier onze tocht van 2007

 

Donderdag 17 augustus 2000

Melchingen – Feldkirch

Weer: goed max. ± 26c later wat onweer

De dag begint met de beklimming van de Swabische Alb. Daar boven aangekomen fietsen we over een hoogvlakte met akkers, bossen, fruitteelt en leuke dorpjes. In Sigmaringen steken we de Donau over op weg naar de Bodensee. Dat Duitsland het land van het bier is blijkt wel uit de hopplantages die wij tegenkomen. Bij Unterlangnau steken wij via een prachtige hangbrug de Argen over en vervolgen onze weg richting Lindau. Voorbij Lindau, nadat wij de Oostenrijkse grens zijn gepasseerd, nemen wij aan de Bodensee tussen de badgasten een uitgebreide pauze. Het weer is mooi maar heiig. Via Bregenz vervolgen wij onze weg en fietsen op een vrijwel vlak fietspad tussen de hoge bergen door. Met de wind in de rug hebben we de vaart er flink in en we worden op een deel van de tocht door een alleen fietsende man uit Karlsruhe. Bij Feldkirch wordt het weer dreigend en zoeken wij een camping. De medefietser gaat nog verder richting Liechtenstein. Wij kunnen de camping echter niet vinden en wanneer wij navragen krijgen we te horen dat we 10 km terug moeten fietsen of een afkorting via een voor fietsers verboden tunnel. Wij kiezen voor het laatste, licht aan, stoplicht op groen en vol gas voor de auto's aan en we zijn zo bij de camping. Ook onze medefietser uit Karlsruhe heeft het zekere voor het onzeker gekozen en plekje op dezelfde camping gevonden. De regen wordt niet veel.

     

Vrijdag 18 augustus 200

Feldkirch – Landeck

Weer: goed max. ± 24c

We vertrekken vroeg om te beginnen aan het zwaarste deel van onze tocht. Het eerste deel is nog vrij vlak en gaat nog steeds over rustige wegen en fietspaden. Na Bludenz begint de aanloop via de Motafon, een nauw en stil dal, naar de Silvretta Hochalpenstrasse. De Silvretta Hochalpenstrasse is een tolweg maar de enkele gekke fietser zijn vrijgesteld van tol. Onderweg antwoord ik op een klacht van Ralph dat hij is gestoken, niet zeuren gewoon door fietsen. Hij is vermoedelijk gisteren gestoken, toen ik bij het afstappen de klikpendalen niet snel genoeg los kreeg en viel. Via een prachtige weg met vele haarspeldbochten bereiken wij het hoogste punt van de pas, de Bielerhole op 2036 meter hoogte. Bij een aantal racefietsers dwingen wij respect af.

Hierna beginnen wij aan de afdaling richting Landeck. Onderweg passeren wij Galtur, waarbij mijn gedachten terug gaan naar februari vorig jaar en zich hier een drama heeft voorgedaan en 37 mensen omkwamen bij een lawine. Onder hen waren een zwager van een collega en zijn twee kinderen samen met een vriend en twee kinderen. Hun beide vrouwen overleefden de ramp. Tijdens de afdaling vragen wij ons af we een rustdag zullen nemen. Onderweg zien wij veel omgewaaide bomen. In Landeck zoeken we een plekje op Camping Riffler een kleine camping in het centrum. Als ik het been van Ralph zie schrik ik, helemaal rood bruin en opgelopen en is het zeker, morgen een rustdag en een huisarts opzoeken. Als Ralph zich aan het douchen is denk ik, wat morgen, nu een huisarts en vraag bij de campingbaas het adres van een huisarts. Hij adviseert omdat het vrijdagavond is naar de eerste hulp in Zams, 4 km verder op, te gaan. Wij fietsen naar het ziekenhuis en na een onderzoek wordt Ralph opgenomen en gaat aan een infuus met penicilline. De arts is bang voor wondroos. Omdat wij nog niet hebben gegeten haal ik, nadat ik Henriëtte heb gebeld, piza's die wij om 21.30 in het ziekenhuis meester maken. Ik fiets met beide fietsen terug naar de camping. Mijn telefoon mag ik opladen bij een echtpaar uit Leeuwarden in een caravan op de camping waarbij ik als vergoeding voor het opladen een pilsje moet drinken. De omgewaaide bomen schijnen van een noodweer enkele dagen geleden te zijn. Het noodweer heeft hen de achterruit van hun caravan gekost. Ik breng mijn nacht alleen in ons tentje door.

 

 

Zaterdag 19 augustus 2000

Weer: goed max. ± 26c

 

 

Ik breng 's ochtends mijn eerste bezoek aan Ralph. Het gaat goed met hem en van de dokter krijgen we te horen dat we de fietstocht verder wel kunnen vergeten. We zullen ons dus moeten voorbereiden op de terugtocht. Behalve wat inkopen en de directe omgeving wat verkennen verblijf ik behalve in het ziekenhuis bij Ralph op de camping. In het ziekenhuis zijn nog nonnen werkzaam. Naast mij zijn twee jonge meisjes komen te staan die een meerdaagse wandeltocht gaan maken.

 

 


Zondag 20 augustus 2000

Weer: goed max. ± 24c

 De campingbaas adviseert mij om er met de fiets er opuit te trekken en wijst mij op een prachtig natuurgebied. Ik pak mijn fiets en trek erop uit. Direct in de buurt kom ik een kolonie ooievaars tegen. De campingbaas heeft gelijk, het is een prachtig gebied. 's Middags breng ik een bezoekje aan Ralph, het gaat de goede kant op. Nadien ga ik weer fietsen in de omgeving, eet wat op de camping en breng vervolgens een bezoekje aan Ralph. 's Avonds kijk ik samen met mijn buurmeisjes wat televisie in de gemeenschappelijke ruimte.

   

Maandag 21 augustus 2000

Weer: goed max. ± 24c

 Ik bel Henriëtte om haar te feliciteren met haar verjaardag. Met Henriëtte spreek ik af dat zij bij de reisverzekering zal informeren naar een mogelijke repatriëring, het is natuurlijk onzin dat Sylvia en Hans ons ophalen terwijl wij daarvoor verzekerd zijn. Vandaag ga ik de Reschenpas fietsen. De Reschenpas is de hoofdkalm over de alpen en zo'n 1500 meter hoog. Met Ralph spreek ik af dat hij, als hij ontslagen wordt, mij via Henriëtte zal bellen. In het begin is de weg nog druk. Hierna gaat de route over rustige wegen en door dorpjes via de Zwitserse grens en vervolgens de Oostenrijkse grens naar de pas. Vlak voordat ik de Reschenspas bereik word ik gebeld door Henriëtte dat ik Ralph kan ophalen. Ik fiets eerst nog even door tot de pas en daal vervolgens via de hoofdweg weer af naar Landeck om de fiets van Ralph op te halen. Vervolgens haal ik Ralph op uit het ziekenhuis en we gaan met een map vol papieren naar de camping. Inmiddels hebben wij Henriëtte gevraagd definitief de alarmcentrale in te schakelen. Als we om 21.30 uur nog niets hebben gehoord zetten we de telefoon uit om batterijen te sparen.

 

 Dinsdag 22 augustus 2000

 Als ik de telefoon aanzet word ik gebeld door een gepikeerde Henriëtte waarom ik de telefoon niet aan had staan? De alarmcentrale heeft mij de avond tevoren verschillende keren proberen te bellen. En ze bellen zo meteen terug want ze willen ons vanaf Insbruck teruglaten vliegen naar Schiphol. Ik zie dat gesleep met tassen en fietsen op het vliegveld in mijn eentje niet zo zitten. Als zij bellen vraag ik of het niet mogelijk is een huurauto (stationcar) te regelen zodat ik naar Nederland terug kan rijden, voor hen goedkoper en voor mij makkelijker. Een uurtje later word ik gebeld met de vraag of ik over een uurtje klaar kan staan, daarna zullen we met een taxi naar Insbruck worden gebracht waar een huurauto klaar staat die ik dan de volgende dag wel voor 13.00 uur in Zwolle moet afleveren. Ze voegt er nog wel aan toe dat het wel duurder is dan terugvliegen. Zo komen wij in de avond weer thuis.

 

Woensdag 23 augustus 2000

Samen met Henriëtte breng ik de auto terug naar Zwolle. Daar komen wij er ook achter waarom het duurder is dan vliegen. Er staat een rij auto's uit Franrijk die met een trailer worden opgehaald en voor de auto van “ons” komt er speciaal iemand uit Oostenrijk om die op te halen.

 

naar startpagina Goor - Toscane

 
Meer info over lange afstand fietsroutes vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische fietslinks