Harry's fietsvakanties

Goor - Toscane 2000 dag 5 t/m 9


 

Home

Fietsvakanties

Fietslinks

 

 

Goor-Toscane

Gefietste Route

dag 1 t/m 4

dag 10 t/m 14

 

 

Gastenboek

Contact

 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op
17-jun-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

 

 

 

 

Kijk ook hier onze tocht van 2007

 

Zaterdag 12 augustus 2000

Goor- Stad Meerbusch (Dusseldorf) ± 150 km

Weer: goed max. ± 24c

 

Vandaag beginnen we met onze eerste grote tocht uitgezwaaid door Henriëtte. Via Aalten verlaten wij Nederland richting de Rijn om daar eerst een stuk van de Limes route te fietsen en bij Remagen Reitsma op te pikken. De Limes route volgen wij vanuit de losse pols omdat deze de nijging heeft langs allerlei bezienswaardigheden te gaan waar wij geen belangstelling voor hebben. De eerste materiaalpech lopen wij op doordat Ralph over een ijzeren pin rijdt en gat in de buiten en binnenband rijdt. Wij overnachten in Meerbusch tegenover Dusseldorf op een camping aan de Rijn.

 

 

 

 

Zondag 13 augustus 2000

Stad Meerbusch Bad Breisig ± 150 km

Weer: goed max. ± 24c

 

De route van vandaag voert ons dwars door het Rurgebied. Het Rurgebied is zeer verrassend enerzijds zware industrie, kilometers langs de Ford fabrieken, raffinaderijen, chemische industrie etc., maar ook prachtige rustige in natuurschoon gelegen weggetjes. Op de boulevard in Koln is het op deze zondag zeer druk. Aan de andere kant van de Rijn zien wij het Zevengebergte liggen. Wij fietsen deels via smalle paadjes langs de Rijn, een processie inhalende, wat ons niet in dank wordt afgenomen, verder naar Bonn en vinden uiteindelijk een plekje op een camping Rheineck in Bad Breisig.

 

 

 

 

Maandag 14 augustus 2000

Bad Breisig Oppenheim ± 155 km

Weer: goed max. ± 26c

 

 

In het begin is het zeer druk met kampeerders langs de Rijn. Het blijkt dat de afgelopen nacht hier een groot vuurwerkspektakel is geweest, `De Rijn in Vuur`. Dit jaar was Koblenz aan de beurt. Jammer dus dat we Koblenz niet bereikt hebben, anderzijds zouden we wel een onrustige nacht hebben gehad. De toch voert ons langs het Deutsches Eck in Koblenz en langs de vele burchten die de Rijn kent. Er moet wat afgevochten zijn langs de Rijn. Aan de ene kant zicht op de Hunsruck en aan de overkant op Taunus. In Mainz, het centrum van radio en televisiestations, steken wij via een spoorbrug met een fietspad er naast de Rijn over. Bij Nierstein steken we met een veer de Rijn weer over. We overnachten op een veldje buiten de eigelijke camping in Oppenheim aan de Rijn. Nadeel is dat je een sleutel krijgt voor de toiletten om ongewenst gebruik tegen te gaan. Wij maken hier geen gebruik van omdat wij deze 's ochtends niet voor 9.00 uur kunnen inleveren Wij hopen dan allang op de fiets te zitten en zijn dus afhankelijk van mede kampeerders voor het sanitairgebruik.

 

 

 


Dinsdag 15 augustus 2000

Oppenheim Bruchsall ± 130 km

Weer: goed max. ± 28c

 

Na Oppenheim verliezen we Rijn uit het oog tot bij Gernsheim. Hier steken we met een veer de Rijn voor de laatste keer over. De route voert over rustige (landbouw) wegen. Mannheim laten we rechts liggen en fietsen dwars door het drukke en toeristische Heidelberg. In Heidelberg steken we de Neckar over en volgt er een bosrijk gebied. Na langs de bezienswaardigheden van Bruchsal te zijn gefietst vinden we een plekje op het kampeergedeelte bij een Naturfreundehaus. Behalve het ongewenste bezoek van de muggen een leuke camping. We besluiten om ons op het terras tegoed te doen aan een echte Duitse Schnitzel.

 

 

Woensdag 16 augustus 2000

Bruchsal Melchingen ± 135 km

Weer: eerst wat regen later goed max. ± 24c

 

Na Bruchsall is het gedaan met het vlakke gedeelte. Het is een wat regenachtig begin van de dag. Tijdens een pauze worden we aangesproken door een oude dame met de vraag waar wij naar toegaan en krijgen meteen het relaas te horen dat onlangs twee dames zijn gepasseerd op bedevaart wandeltocht naar Rome. Voor Pforzheim worden we op de proef gesteld met enkele pittige klimmetjes. Na Pforzheim volgen wij een tijdlang de Wurm richting Weil der Stadt, een leuk plaatsje met leuke vakwerkhuizen. Ralph is door een insect gestoken in zijn hand die opzwelt. Het advies van een apotheker die bang is voor een allergische reactie, om toch maar een huisarts op te zoeken, slaan wij in de wind. Na het leuke plaatsje Tubingen begint de Swabische Alb. We vinden in Ehningen een plekje op een FKK camping. Overigens op het deel waar wij staan heeft iedereen zijn kleren aan, in ieder geval buiten de tent.

 

  naar dag 10 t/m 14


Meer info over lange afstand fietsroutes vindt u op onze nieuwe site:

Fietsvakantielinks.nl
met allerlei praktische fietslinks